projectEN

01

Boom Kwekerijen

Onze hoofddoelstelling is het opzetten van boom kwekerijen zodat er voldoende jonge bomen beschikbaar zijn voor de herbebos projecten.

Doel van onderstaande projecten is om inkomen te genereren om zo de eerste boomkwekerijen te kunnen realiseren.

 

tree nurseries babao foundation
air crete project gambia
02

Aircrete project

Aircrete is een fantastisch bouwmateriaal. Het is feitelijk gewoon beton wat gemixt is met kleine luchtbelletjes. Hierdoor wordt het materiaal wel 3 keer zo licht, maar het behoudt nog steeds 50% van zijn kracht.

Het maken van aircrete kan een oplossing zijn om de hoge zand consumptie te reduceren. Tevens is het een manier om nieuwe banen te creëren en daarmee migratie terug te dringen.

Status: niet gerealiseerd
Kosten: 4000 euro

03

BABAO Fashion Shop

Regelmatig sturen wij grote partijen gebruikte kleding naar Gambia. Ongeveer de helft van deze kleding delen wij uit aan mensen in Kartong die zelf geen kleding kunnen betalen. Als tegenprestatie vragen wij deze mensen bomen te kweken in hun tuin die later uitgeplant kunnen worden.

De andere helft wordt verkocht. Dit inkomen wordt gebruikt om materialen te kopen voor de boomkwekerijen en de volgende zending vanuit Nederland te financieren.

 

Status: in progress
Sponsor: Kledingbank Dordrecht

 

babao fashion store
babao coconut project
04

Cocosnoot project

In Februari 2021 zijn we begonnen met het aanplanten van een nieuwe bos van 5000 cocos palmen. Doelstelling hiervan is het vruchtbaar houden van de grond, herbebossen en het exporteren van de cocos noten naar de EU.

Status: Het bos is inmiddels aangeplant
Kosten: Gefinancierd  

 

05

Compost Fabriek

Met zoveel jonge bomen is het belangrijk dat we onze eigen compost fabriek hebben. Zo zijn we ervan verzekerd dat we grond tot onze beschikking hebben die bol staat van de natuurlijke voedingstoffen.

Door dagelijks grootschalig GFT afval in te zamelen moet het lukken om binnen een relatief korte periode, veel compost te produceren. Omdat het een arbeidsintensief project is, is dit relatief prijzig om op te zetten.

 

Status: Nog niet gerealiseerd
Kosten: 3000 euro

 

compost factory