ONS TEAM

Wie wij zijn

KEVIN DE ZWART

Oprichter BABAO Foundation

In 2012 maakte Kevin samen met Musa Bah een kajak expeditie op de Gambia rivier. 2 Maanden leefden zij samen en maakten zij bizarre avonturen mee. Na deze enerverende reis besloten ze om samen iets te gaan doen om de ontbossing van het land tegen te gaan. Het resultaat van jaren lang onderzoek naar hoe we dit het beste kunnen doen is de BABAO Foundation geworden. Kevin is de kapitein van het schip.

MUSA BAH

Project manager Gambia

Musa Bah komt uit Gambia, is getrouwd met Binta Jammeh en heeft twee kinderen. Musa kent de jungle als geen ander en is bereid er alles voor te doen om redden wat er nog is. He zal het project runnen in Gambia en heeft dagelijks contact met Kevin over de gang van zaken. Musa stuurt ter plekke de projecten aan. Zo runt hij nu de Fashion shop en is hij betrokken bij de realisatie van de boomkwekerijen.

MOLLY CROW

Project manager Gambia

Onze topper Molly Crow komt uit Australie en woont al ruim 20 jaar in Gambia. Ze is zeer gepassioneerd in haar werk voor de natuur. Zo werkt ze aan Gambian Tree Growers Association. Zo brengen we boeren dichter bij elkaar en kunnen we beter kennis en zaden uitwisselen.

Een ander project van Molly is het aanplanten 5000 palmen in een nieuw ‘Food forest’.

 

BINTA JAMMEH

Projectleider Boomkwekerij in Kartong

We zijn erg blij om Binta Jammeh aan boord te hebben! Deze keihard werkende vrouw zal de boomkwekerij in Kartong opzetten en managen. Nu is het nog even wennen om van tomaten naar bomen over te schakelen. Wil je Binta beter leren kennen? Kijk dan deel 3 van onze documentaire.

 

oUMAR SAMBOU

Manager Boomkwekerij Casamance

De altijd lachende Oumar Sambou uit Senegal is manager van zijn eigen farm in Casamance (Senegal). Hij zal vanuit hier meer boeren stimuleren om ook deel te nemen aan het project. Ook ondersteund Oumar Binta waar nodig met de boomkwekerij in Kartong.

saeng dueAn

Gardening Expert

Saeng heeft heel haar leven gewerkt met planten en bomen in Thailand. Samen met Binta werkt zij aan een plan voor de boomkwekerij en hoe we deze uit kunnen bouwen met een bamboe farm zodat we onze eigen bouwmaterialen kunnen maken.

ANSUMANA DARBOE

Award winning Tree Nurserer

Ansumana Darboe is Secretary General of youth association, Young African Leadership Initiative (YALI) Network member, Fellow EarthWatch Institute (Europe), leraar en activist. 

Ansumana is betrokken geweest in diverse succesvolle grote herbebos projecten. Hij organiseerde massa plantingen van mangroves en ander baanbrekend werk.

In 2018 ontving hij een Shulman Award voor zijn werk m.b.t. het herplanten van mangrove bossen. Leer Ansumana beter kennen in deel 2 van onze documentaire.

 

Lamin bojang

Representer for Gunjur Village

Mr. Lamin Jassey is een slimme jonge met veel passie en kennis van de natuur. Een voorvechter in de strijd tegen de verwoestende Chinese vismeel fabrieken. Hij is onze contactpersoon voor Gunjur. Onze doelstelling is het realiseren van een revolutie. Dat kunnen we alleen voor elkaar krijgen door mensen te koppelen. Lamin speelt hier een grote rol in.